Đoković: Polako se vraćam u formu

Srbijanac upisao sigurnu pobjedu

Đoković: Polako se vraćam u formu

Novak Đoković konačno je pružio dobru igru, te je savladao Španca Feliciana Lopeza u dva seta (6:4, 7:5) i izborio plasman u četvrtfinale Masters turnira u Madridu.

Novaku su za trijumf bila dovoljna dva brejka, po jedan u oba seta, a naredni rival biće mu Japanac Kei Nishikori.

"Bio je ovo izuzetno kvalitetan meč i drago mi je što sam pokazao mentalnu snagu u ključnim trenucima. Servirao sam dobro u završnici setova, što me jako raduje pred nadolazeće izazove. Feliciano je odigrao dobro pred domaćom publikom, meč je lako mogao da ode u njegovom smjeru", rekao je srbijanski teniser i potom prokomentarisao narednog rivala:

"Kei je izuzetno talentovan teniser, jedan je od najbržih na ATP Touru. Neugodan je i može da pobijedi bilo koga u svakom trenutku. Odigrali smo dosta uzbudljivih mečeva i mislim da dobro poznajem njegovu igru. Nadam se da ću pronaći pravu taktiku i zabilježiti još jednu pobjedu", zaključio je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi