Đoković: Poslali smo lijepu sliku u svijet

Kraljevo položilo ispit

Đoković: Poslali smo lijepu sliku u svijet

Davis cup reprezentacije Srbije i Hrvatske sastale su se u Kraljevu, a u dvorani je vladala sjajna atmosfera.

Domaća publika aplauzom je dočekala himnu Hrvatske, čije je intoniranje proteklo bez zvižduka i bilo kakvih skandiranja.

"Navijači su priredili atmosferu koja se ne viđa često. Kraljevčani su se dokazali na najbolji način i zajedno smo poslali lijepu sliku u svijet. I nas je zanimalo kako će sve to proći, a ostali smo oduševljeni kada smo vidjeli da je hrvatska himna pozdravljena", riječi su Novaka Đokovića.

Đoković je jučer savladao Delića sa 3:0, dok je njegov kolega Troicki bio bolji od Ćorića, tako da Srbija nakon prvog dana vodi sa 2:0.

Priliku za pobjedu će naši istočni susjedi imati danas kada je na rasporedu meč dublova, koji bi mogao odlučiti putnika u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.