Đoković predao Roddicku

Australian Open

Đoković predao Roddicku

A. Beganović

Srbijanski teniser, Novak Đoković, neće odbraniti titulu osvojenu prošle godine na Australian Openu. Naime, u 1/4 finalu predao je meč zbog iscrpljenosti Amerikancu Andyju Roddicku u četvrtom setu pri rezultatu 2:1 za američkog tenisera. 

Meč između Đokovića i Roddicka igrao se u "nehumanim uslovima". Temperatora od 40 stepeni zadavala je velike probleme teniserima.

Duel ova dva tenisere započeo je onako kao se i očekivalo. U prvom setu oba tenisera sjajno su servirala, te je pobjednika odlučila 13. igra u kojoj se bolje snašao Đoković, te poveo sa 1:0.

Drugi set započeo je kao i prvi, ali u sedmom gemu Amerikanac pravi break i do kraja seta sigurno čuva stečenu prednost, te poravnava na 1:1.

U trećem setu branilac titule traži prvi medicinski time – out i već tada se moglo vidjeti da Novak neće izdržati do kraja meča. Rodick je sigurnom igrom slavio u trećem setu rezultatom 6:2.

U četvrtom setu dogodilo se ono čega su se svi zaljubljenici tenisa bojali. Đoković je pri rezultatu 2:1 za Amerikanca zbog iscrpljenosti predao meč, pa je tako Rodick slavio i postao prvi polufinalist Australian Opena.

U ženskoj konkurenciji Zvonareva je pomela sa terena Francuskinju Bartoli. Francuska teniserka je bolje otvorila meč i povela sa 3:1. Nakon toga Ruskinja uzima sve u svoje ruke, te završava meč sa nevjerovatnim nizom od 11 gemova dobivenih uzastopno. Ruskinja u polufinalu čeka bolju iz duela Dokićeve i Safine.

Četvrtfinale, muškarci:
Đoković – Roddick 1:2 (7:6, 4:6, 2:6, 1:2) – Đoković predao

Četvrtfinale, žene:
Zvonareva – Bartoli 2:0 (6:3, 6:0)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.