Đoković pregazio Čilića u Londonu
Foto: EPA

Lagana pobjeda Đokovića

Đoković pregazio Čilića u Londonu

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković savladao je u 1. kolu grupe A završnog Mastersa u Londonu Hrvata Marina Čilića s laganih 2:0, po setovima 6:1 i 6:1. 

Čilić je samo u prvom i drugom gemu prvog seta bio konkurentan Đokoviću, koji je prosto pomeo hrvatskog tenisera u ostatku meča. 

Griješio je dosta Čilić. Đoković je s druge strane igrao maestralno, te je s tri uzastopna breaka osvojio prvi set sa 6:1

Već na otvaranju drugog seta Đoković pravi break i dolazi do vodstva od 2:0, ali potom deveti teniser svijeta uzvraća u trećem gemu, te vraća oduzeti servis i smanjuje vodstvo Đokovića na 2:1.

Ipak, Đoković već narednom gemu vraća prednost. Iskoristio je treću break loptu, da bi zatim na svoj servis osvojio gem za prednost od 4:1

Zatim je uslijedio novi break i novi odličan servis za osvajanje drugog seta od 6:1 i konačnih 2:0.

Ovo je Đokoviću 11 pobjeda u duelima s Čilićem iz 11 mečeva.

ATP Masters London:

Đoković - Čilić 2:0 (6:1, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.