Đoković prekinuo saradnju sa kompletnim timom

Drugi reket svijeta donio tešku odluku

Đoković prekinuo saradnju sa kompletnim timom

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković raskinuo je višegodišnju saradnju sa trenerom Marijanom Vajdom. Takođe, stručni štab su napustili kondicioni trener Gebhard Gritsch i fizioterapeut Miljan Amanović.

"Beskrajno hvala Marijanu, Gebhardu i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svjestan sam da su živjeli za mene i da su sve podređivali mojim uspjesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvijek vjetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumijevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promijeniti", naveo je Đoković.

On je u ovoj sezoni osvojio samo jednu titulu (Doha), a doživio je nekoliko iznenađujućih poraza. U drugom kolu Australian Opena poražen je od Denisa Istomina, a potom je u dva navrata bolji od njega bio Nick Kyrgios (Acapulco, Indian Wells). Posljednji poraz doživio je u Monte Carlu, gdje je zaustavljen u četvrtfinalu od Davida Goffina.

"Osjećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvijek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego prije. Veoma sam uvjeren da ću u tome uspjeti, iako je riječ o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vrijeme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavjestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želio samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumijevanju", dodao je drugi reket svijeta.

Novak će naredne sedmice učestvovati na Mastersu u Madridu, gdje će braniti trofej osvojen prošle godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi