Đoković preko Bautiste do četvrtfinala Roland Garrosa

Slavio sa 3:1 u setovima protiv Španca

Đoković preko Bautiste do četvrtfinala Roland Garrosa

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Grand Slam turnira u Parizu.

Đoković je danas u meču osmine finala Roland Garrosa savladao španskog tenisera Roberta Bautistu sa 3:1 u setovima (3:6, 6:4, 6:1, 7:5).

Prvi reket svijeta je nešto lošije otvorio današnji meč što je iskoristio njegov protivnik. Bautista je sjajno igrao u prvom setu, te je pokazao Đokoviću da se neće tek tako lako predati. Španac je prvi set dobio u svoju korist sa 6:3 i poveo sa 1:0.

Ipak, Đoković je već u drugom setu zaigrao prepoznatljivo, te je pokazao da je prvi set bila samo kratka kriza. Srbijanski teniser je drugi set završio sa 53 minute sa 6:4.

Treći set Đoković je nastavio u sjajnom ritmu, te Bautista nije imao lijek za njegovu igru. Novak je sa 6:1 pomeo Španca u trećem setu i tako preokrenuo na 2:1 u setovima. Četvrti set je bio dosta zanimljiviji, a Đoković je ponovo imao nekoliko "kriznih" momenata.

Ipak, Bautista nije bio dovoljno iskusan da iskoristi pad u igri srbijanskog tenisera, te je brzo ispustio break prednosti kod rezultat 4:2. Đoković se ekspresno vratio na 4:4, a zatim je lagano stigao do pobjede 7:5, odnosno 3:1 u setovima.

Roland Garros, osmina finala:

Novak Đoković - Roberto Bautista-Agut 3:1 (3:6, 6:4, 6:1, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi