Đoković preko Del Potra do polufinala

Masters u Rimu

Đoković preko Del Potra do polufinala

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu i to nakon što je danas pobijedio Argentinca Juana-Martina Del Potra sa 2:0 u setovima.

Ovaj meč je počeo još jučer, ali je prekinut zbog kiše i to prilikom vodstva Đokovića od 1:0 u setovima (6:1) i 2:1 za Del Potra u drugom setu. 

Danas se nastavio, a Đoković je bez problema susret riješio u svoju korist. Srbijanski teniser je oduzeo servis svom rivalu u petom gemu i do kraja seta je držao tu prednost što mu je na kraju bilo dovoljno da slavi sa 6:4.

Novak će u polufinalu igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema, koji je jučer izbacio Rafaela Nadala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi