Đoković preko Dimitrova do polufinala u Pekingu
Foto: EPA

Pobjeda Đokovića

Đoković preko Dimitrova do polufinala u Pekingu

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković savladao je u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:4...

Lagano je prvi teniser svijeta došao do pobjede u ovom meču. Iako je Dimirtov  imao šest break lopti u trećem gemu, ali je Đoković uspio da se spasi, te da u četvrtom gemu oduzme servis Dimitrovu.

Imao je bugarski teniser priliku da vrati break u sedmom gemu, ponovo neuspješno, da bi Novak potom uspio napraviti novi break za osvajanje prvog seta od 6:2...

Mnogo više uzbuđenja je donio drugi set. Đoković je u četvrtom gemu napravio break, da bi potom uzvratio i Dimitrov, no njegova radost je kratko trajala. 

Novak je zatim u šestom gemu ponovo došao do prednosti, te je imao dvije meč lopte u osmom gemu. Ipak, Dimitrov se spasio, da bi zatim napravio break za potpuni povratak u meč (5:4).

Međutim, Đoković lagano osvaja 10 gem i dolazi do osvajanja drugog seta i pobjede od 2:0.

ATP Peking, četvrtfinale:

Đoković - Dimitrov 2:0 (6:2, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.