Đoković prihvatio specijalnu pozivnicu za Eastbourn

Novak nakon sedam godina igra na turniru prije Wimbledona

Đoković prihvatio specijalnu pozivnicu za Eastbourn

D. Rakanović

Četvrti igrač svijeta Novak Đoković odlučio je da nakon sedam godina nastupi na zvaničnom turniru na travi prije starta samog Wimbledonu. 

Đoković je prihvatio pozivnicu za ATP turnir serije 250 u Eastbourneu. 

Novak od 2010. godine nije igrao turnire na travi po završetku Roland Garrosa, ali se to sada promijenilo zbog loše forme Srbijanca. 

“Ovo će biti moj prvi dolazak u Eastbourne. Čuo sam divne stvari o tom turniru. Radujem se što ću baš ovdje obaviti 'fino podešavanje' moje igre na travi, pred start Wimbledona”, rekao je Đoković. 

Novak će biti prvi nosilac na turniru, a na turniru će imati solidnu konkurenciju jer nastupaju Gael Monfils, John Isner, Richard Gasquet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi