Đoković pronašao novog trenera
Foto: EPA

Privremeno rješenje

Đoković pronašao novog trenera

Nakon prekida saradnje sa stručnim štabom, koji su činili trener Marian Vajda, fizioterapeut Miljan Amanović i kondicioni trener Gebhard Gritsch, Novak Đoković je pronašao novog trenera koji će biti privremeno rješenje.

Kako prenose mediji u Srbiji, Novak Đoković je istakao da će ulogu trenera privremeno preuzeti njegov brat Marko, koji mu je asistirao tokom treninga u Madridu gdje brani titulu.

Novak je na konferenciji za medije pred četvrti Masters ove sezone istakao da se osjeća dobro i da neće žuriti sa izborom novog trenera koji će biti stalno rješenje.

U stručnom štabu donedavno najboljeg tenisera svijeta ostao je i Španac Pepe Imaz, koji će sa Novakom raditi na psihološkoj relaksaciji, dok će njegov brat Marko biti zadužen za tenis.

Novak Đoković će svoj prvi meč u Madridu igrati u srijedu sa pobjednikom duela Robredo - Almagro, što će biti prva prilika da javnost prvi put na djelu vidi njegov novi trenerski tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi