Đoković protiv Fogninija započinje odbranu

Masters u Šangaju

Đoković protiv Fogninija započinje odbranu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igraće protiv Italijana Fabija Fogninija u drugom kolu Masters turnira u Šangaju.

Fognini je danas na startu turnira savladao Španca Alberta Ramos-Vinolasa sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3), poslije nešto više od sat i po vremena igre.

Đoković i Fognini sedam puta su ukrštali rekete, a srbijanski as za sada ima maksimalan učinak.

Koliko je bio dominantan protiv italijanskog tenisera, najbolje pokazuje podatak da je u sedam mečeva izgubio samo dva seta.

Treba napomenuti da Đoković brani trofej u Šangaju, te da je u posljednje četiri godine čak tri puta trijumfovao na ovom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi