Đoković: Rafa i Roger su veliki šampioni
Foto: EPA

Novak hvali rivale

Đoković: Rafa i Roger su veliki šampioni

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković se nada da će na predstojećem Masters turniru u Madridu napraviti dobar rezultat. 

Novak je dva puta slavio u Madridu, a prošle godine u finalu je savladao Andyja Murraya.

Uoči početka turnira, Đoković se osvrnuo na prošlogodišnje izdanje Madrid Opena i osvajanje titule nakon lošeg izdanja u Monte Carlu.

"Mnogo mi je značilo što sam se vratio pobjedom. Nisam igrao nekoliko godina u Madridu, a onda sam imao odličnu nedjelju, odigrao mečeve protiv teških rivala. Posebno je bila naporna borba za trofej protiv Andyja, sa kojim sam kasnije igrao finala i u Rimu, Parizu i Londonu", rekao je Đoković.

Drugi reket svijeta potom se osvrnuo na igre Rafaela Nadala i Rogera Federera.

"Rafa je imao sjajan start 2017. Bio je veoma blizu da osvoji Australian Open. Na šljaci je uvijek opasan, a ove godine je već osvojio dva turnira na ovoj podlozi. To je bez sumnje podloga na kojoj on ima najviše uspjeha. Federer je u Melbourneu pokazao da je veliki šampion. Poslije šest mjeseci se vratio i osvojio Grand Slam titulu", izjavio je Novak.

Masters u Madridu na programu je od 7. do 14. maja i igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi