Đoković razbio Nadala za finale u Londonu
Foto: EPA

Čeka protivnika u finalu Mastersa

Đoković razbio Nadala za finale u Londonu

M. Šljivak

Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Londonu. Najbolji teniser svijeta je u polufinalu savladao Španca Rafaela Nadala s 2:0, po setovima 6:3 i 6:3.

Zasluženo je Đoković stigao do finala Završnog turnira sezone. Od samog početka je dominirao. Napravio je break već u drugom gemu, te ga je do kraja prvog seta bez većih problema sačuvao za 6:3.

Ključni trenutak drugog seta desio se u petom gemu. Đoković koristi drugu break loptu, te dolazi do vodstva od 3:2. Bez većih problema je zadržao prednost breaka do samog kraja, te je lagano došao do pobjede u ovom meču.

Protivnik u finalu biće mu pobjednik meča Federer- Wawrinka.

Masters London, polufinale:

Đoković - Nadal 2:0 (6:3, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.