Đoković: Razmišljam o svemu, pa i o pauzi

Srbijanski teniser u očajnoj formi

Đoković: Razmišljam o svemu, pa i o pauzi

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković oprostio se od Roland Garrosa nakon što je danas poražen u četvrtfinalu Dominica Thiema sa 3:0 u setovima.

Đoković je tako potvrdio da se nalazi u velikoj krizi, te je jasno da ćemo ove godine imati novog prvaka Grand Slama u Parizu. Drugi reket svijeta je odigrao očajan meč, te je Thiem za nešto više od dva sata uspio da slavi i plasira se u polufinale.

Nakon ovog meča održana je press konferencija na kojoj je Novak Đoković šokirao prisutne svojom izjavom. Srbijanski teniser je priznao da razmišlja o prestanku karijere, odnosno pauzi dok ne riješi probleme u kojima se trenutno nalazi.

"Da li ću napraviti pauzu? Vjerujte mi da razmišljam o mnogim stvarima posljednjih mjeseci. Toliko toga se promijenilo i sada razmišljam o tome što je najbolje za mene. Radujem se saradnji s Agassijem, ali imam obaveze i prema igri, kao i prema drugima. Vidjet ćemo, to neće biti lagana odluka, ali moram da vidim kako ću se osjećati. Nakon Roland Garrosa ću odlučiti o sljedećim koracima", rekao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti