Đoković rušio rekorde i izborio četvrtfinale

Masters u Parizu

Đoković rušio rekorde i izborio četvrtfinale

E. Škorić

Poznati su prvi četvrtfinalisti Mastersa u Parizu.

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale nakon teške pobjede nad Gillesom Simonom. Srbijanski teniser slavio je sa 6:3, 7:5.

Na početku drugog seta bilo je čak sedam uzastopnih brejkova, što je malo ko očekivao. 

Đoković je izjednačio rekord Rafaela Nadala sa 35 pobjeda ove godine na turnirima Masters 1000 serije. Osim toga, srušio je i vlastiti rekord sa 25 uzastopno dobivenih setova.

Za polufinale će se Novak boriti protiv boljeg iz duela Jo-Wilfried Tsonga - Tomaš Berdych.

Andy Murray je još jutros s lakoćom savladao Davida Goffina. Britanac je slavio sa 6:1, 6:0 protiv danas očajnog Belgijana.

Kei Nishikori, japanski teniser, morao je zbog povrede da preda meč Richardu Gasquetu, koji je prethodno vodio 7:6, 4:1.

Murray će se za polufinale boriti upravo protiv Gaqueta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.