Đoković rutinski do polufinala

ATP Doha

Đoković rutinski do polufinala

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković izborio je plasman u polufinale ATP turnira u Dohi, pošto je savladao Čeha Radeka Stepaneka sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

Drugi reket svijeta imao je sjajno otvaranje meča, pa je nakon samo desetak minuta igre stigao do vodstva od 3:0. Činilo se u tim trenucima da će Novak lagano privesti set kraju, međutim, češki veteran je odigrao nekoliko dobrih gemova te smanjio vodstvo Srbijanca (4:3). 

Stepanek je potom imao i gem loptu i priliku da se u potpunosti vrati u igru, ali je Đoković napravio brejk u osmom gemu i zatim sigurnim servisom stigao do vodstva u setovima.  

Đoković je na startu druge dionice oduzeo servis Čehu, da bi u nastavku napravio još jedan brejk i tako ovjerio plasman u polufinale turnira.

Tamo ga očekuje Španac Fernando Verdasco, koji je danas savladao hrvatskog tenisera Ivu Karlovića (6:2, 7:5).

Đoković i Verdasco do sada su se sastajali 12 puta, a drugi reket svijeta zabilježio je osam pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije