Đoković s lakoćom eliminisao Bašićevog 'krvnika'

Meč trajao 52 minute

Đoković s lakoćom eliminisao Bašićevog 'krvnika'

Novak Đoković je u šesnaestini finala ATP turnira u Dohi s lakoćom savladao Dustina Browna rezultatom 2:0 i tako na najbolji način ušao u 2016. godinu.

Najbolji teniser svijeta je slavio sa dva puta po 6:2, a oba seta su bila kao preslikana, obzirom da su trajali po 26 minuta.

Đoković je tako za manje od sat vremena izbacio Browna, koji je jučer bio bolji od našeg Bašića, kojeg je savladao rezultatom 2:0 i tako mu onemogućio da se susretne sa srbijanskim teniserom.

Đoković će se u osmini finala turnira u Dohi sastati sa pobjednikom duela Verdasco - Jaziri, koji je na rasporedu sutra u jutarnjim satima.

ATP Doha, 1/16 finala:

Đoković - Brown 2:0 (6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi