Đoković savladao Nadala i šesti put osvojio Peking

Ubjedljivo slavio u finalu

Đoković savladao Nadala i šesti put osvojio Peking

Srbijanski teniser Novak Đoković po šesti put osvojio je China Open, savladavši ubjedljivo u finalu Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2 6:2). Na taj način je osvojio 56. titulu u karijeri i pokvario špansko slavlje, jer je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Gabrina Muguruza.

Đoković je do najubjedljivije pobjede nad Nadalom u karijeri stigao nakon sat i pol vremena igre. On je odmah u prvom gemu napravio brejk, a potom je isto uradio i u sedmom i poveo 5:2. Već u narednom je na svoj servis poveo 1:0 u setovima, a u tom gemu Špancu nije prepustio nijedan poen.

Na početku drugog seta su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, ali je u trećem Nadal zatražio medicinski time-out jer se požalio na bol u desnom stopalu. On se ubrzo vratio na teren, ali je taj gem osvojio Đoković. To je bio prevelik zalogaj za Nadala, jer je Đoković to iskoristio i na kraju ostvario ubjedljivu pobjedu.

"Ovo je definitivno jedan od najuspješnijih turnira u mojoj karijeri. Navijači su veoma lojalni i hvala im na tome, a ja sam odigrao odličan meč i odličan turnir. Nadam se da je Nadalovo stopalo dobro i da će igrati sljedeće sedmice. Uvijek se radujem mečevima protiv njega, nadam se da ćemo nastaviti to rivalstvo u budućnosti", izjavio je Đoković na ceremoniji. 

Nadal je priznao da Đoković ima možda i najbolju sezonu u historiji tenisa.

"Prije svega, čestitam Novaku za danas i za sve što radi. On ima jednu od najboljih sezona u historiji našeg sporta i čestitam mu na tome. Kraj je sezone i nikome nije lako, ali sam na ovom turniru dobio novu eneriju", poručio je Nadal poslije poraza od Đokovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti