Đoković se izjednačio sa velikanima svjetskog tenisa

Sedma Grand Slam titula za fantastičnog Đokovića

Đoković se izjednačio sa velikanima svjetskog tenisa

Novak Đoković danas je slavio u finalu Wimbledona na glavnom terenu All England Cluba rezultatom 3:2 protiv Rogera Federera. 

Đoković je ovom pobjedom došao do svog drugog Wimbledona, prve pozicije na ATP listi, tri miliona dolara i sedmog Grand Slam trofeja. Srbijanski teniser postao je deveti sa sedam osvojenih Grand Slam titula. 

Prije njega do ovog dostignuća stigli su teniski velikani poput Johna McEnroea, Matsa Wilandera, Renea Lacoste... Trofej su sedam puta još osvajali i Richard Sears, William Renshaw, William Larned, Henri Cochet i John Newcombe. 

Osam osvojenih titula imaju Jimmy Connors, Ivan Lendl, Andre Agassi, Fred Perry i Ken Rosewall. Ubjedljivo vodeći na listi Grand Slam titula je današnji protivnik Novaka Đokovića, Roger Federer, sa 17 osvojenih trofeja. Rafael Nadal sa 14 osvojenih Grand Slam titula dijeli drugo mjesto sa Peteom Samprasom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti