Đoković se vraća!
Foto: EPA

Nastupit će u Abu Dhabiju

Đoković se vraća!

Nekada najbolji teniser svijeta Novak Đoković najavio je povratak na teren za 28. decembar, kada u Abu Dhabiju počinje egzibicioni turnir.

Iako je Đoković u julu saopštio da je sezona za njega završena zbog povrede lakta, ipak će se vratiti tenisu prije završetka 2017. godine i to na turniru koji će poslužiti kao dobar uvod za početak nove takmičarske godine.

"Sretan sam što ću se vratiti u Abu Dhabi i što ću biti dio desetog izdanja ovog turnira. Pored mene će igrati sjajni teniseri i čast mi je što ću nastupiti na tom turniru. Abu Dhabi je sjajno mjesto i ovo će biti veliki događaj za sve fanove", rekao je Đoković za zvaničnu stranicu turnira u UAE.

Novak Đpković je ukupno tri puta osvajao trofej na ovom turniru, a posljednji put je nastupio 2015. godine kada je predao finalni meč Andyju Murrayju.

Podsjetimo, Đoković je posljednji meč odigrao još na Wimbledonu, kada je u četvrtfinalu predao meč Berdychu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi