Đoković slavio u Monte Carlu i izjednačio se s Federerom
Foto: EPA

U finalu bolji od Berdycha

Đoković slavio u Monte Carlu i izjednačio se s Federerom

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Tomasa Berdycha u finalu Mastersa u Monte Carlu sa 7:5, 4:6, 6:3.

Đoković je stigao do 23. titule na turnirima iz serije 1000 i tako se izjednačio sa Rogerom Federerom na drugom mjestu vječne liste.

Berdych, koji je bez izgubljenog seta stigao do fala, pritom izbacivši i sjajnog Monfilsa, dobro je otvorio meču. Napravio je brejk na samom početku, a zatim je u naredna svoja dva gem-servisa bio siguran.

Ipak, u šestom gemu Novak pravi brejk, pa i u osmom gemu, ali je već u devetom Berdych uzvratio istom mjerom. No, kada je Berdych servirao za ostanak u setu, Đoković koristi treću set loptu i dolazi do prednosti.

U prvih pet gemova drugog seta nije bilo brejkova iako je Berdych imao tri brejk-šanse u petom, a Novak jednu u četvrtom gemu. Poslije petog gema uslijedila je pauza zbog kiše.

Nakon duže stanke, meč se nastavio i Berdych je servirao za izjednačenje, ali je Đoković od 0:30 došao do 40:30. Ipak, češki teniser je ostao pribran, pa je osvojio gem. 

Uslijedio je brejk Berdycha, koji je isti ovjerio, poveo sa 5:3. Novak je u devetom gemu bio siguran, baš kao i Berdych u 10. gemu, što je značilo da ćemo nastaviti uživati u tenisu.

Onda se Đoković zahuktao i vezao četiri gema, da bi potom propustio priliku da na svoj servis dođe i do 5:0. Berdych se malo oporavio, osvojio tri gema, no više od toga nije mogao. 

ATP Monte Carlo, finale:
Đoković (Srb) - Berdych 7:5, 4:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.