Đoković: Slušalice za vrijeme meča? Kul!
Foto: EPA

Đoković o uvođenju razgovora s trenerima za vrijeme meča

Đoković: Slušalice za vrijeme meča? Kul!

S. Bošković

Organizatori US Opena razmišljaju da teniserima dopuste razgovor s trenerima za vrijeme meča. 

Razgovor s trenerima nije dozvoljen na ATP turnirima, no organizatori Grand Slam turnira mogu to da dopuste. 

Po pitanju toga oglasio se i jedan od najboljih tenisera današnjice Novak Đoković koji je rekao: 

"Znam da se to razmatra, no to bi trebalo da bude dozvoljeno u određenom trenutku", rekao je srbijanski teniser za kojeg se često kaže da prave prevelike vremenske pauze između poena, te dodao: 

"Glavni sudija bi trebao da procjeni koliko je vremena dugo ili kratko, no kažu da je sedam do deset sekundi normalna razlika između poena. Tad može da se komunicira s trenerom. Čuo sam da će možda uvesti slušalice. To bi bilo kul", zaključio je Đoković.

Novak Đoković trenutačno je četvrti teniser svijeta, te ovih dana igra na Wimbledonu na kojem je došao do osmine finala, a za prolaz dalje će se boriti protiv Mannarina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi