Đoković: Španci su uvijek neugodni

Najbolji srbijanski teniser

Đoković: Španci su uvijek neugodni

Davis Cup reprezentacija Srbije za vikend će ugostiti selekciju Španije, a Novak Đoković smatra da njegov tim neće imati nimalo lak zadatak, bez obzira što će 'furija' biti lišena usluga Rafaela Nadal i Roberta Bautiste-Aguta.

"Nadal je sinonim za tenis u svijetu i sport u Španiji, nije došao, ali to ne znači da nemaju kvalitet i da dolaze bez ambicija. Davis Cup se ne gleda zbog jednog igrača, već zbog nacionalnog tima", rekao je Novak.

"Carreno Busta je u Top 20 igrača svijeta, Ramos Vinolas je odmah iza, a Marc Lopez je osvojio mnogo trofeja u dublu. Neće biti bez nekoliko dobrih igrača, ali to je snaga španskog tima, imaju oko 10 igrača i svi su u kombinaciji", dodao je drugi reket svijeta. 

Pored Đokovića, Srbiju će u okršaju sa Španijom predstavljati još Viktor Troicki, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić, koji je i selektor.

Četvrtfinalni duel Srbije i Španije na programu je od 7. do 9. aprila u hali "Aleksandar Nikolić".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi