Đoković sporo krenuo, ali kasnije pregazio Ramosa

Novak u četvrtfinalu Roland Garrosa

Đoković sporo krenuo, ali kasnije pregazio Ramosa

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon današnje pobjede protiv Španca Alberta Ramosa-Vinolasa sa 3:0 u setovima.

Novak je sporo ušao u ovaj meč pa je odmah izgubio svoj servis, ali uspio je veoma brzo da vrati brejk pa je izjednačio na 2:2. Ipak, Ramos-Vinolas ponovo pravi brejk i dolazi do prednosti, ali Đoković se vraća pred kraj seta te se odlazi u taj brejk. Tamo se bolje snašao Đoković koji je slavio sa 7:5 te je poveo 1:0 u setovima. 

Tada se igra Španca potpuno raspala, a Đoković je namirisao krv te je ubacio u brzinu više i naredna dva seta dobio sa 6:1 i 6:3 te se plasirao u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema koji je nešto ranije u toku dana izbacio Zeballosa. Bolji iz tok meča u polufinau će vjerovatno igrati protiv Rafaela Nadala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi