Đoković spreman za Španiju

Davis Cup, četvrtfinale

Đoković spreman za Španiju

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković, ipak, će igrati protiv Španije u četvrtfinalu Davis Cupa.

Novak zbog problema sa laktom propušta Masters u Miamiju, ali će biti spreman za duel sa Špancima u Beogradu, koji je na programu od 7. do 9. aprila.

Selektor Srbije Nenad Zimonjić saopštio je da će se u timu naći još Viktor Troicki i Dušan Lajović. Što se tiče Španaca, oni neće moći računati na Rafaela Nadala i Roberta Bautistu-Aguta. Davis Cup reprezentacija Španije nastupiće u sastavu Pablo Carreno-Busta, Albert Ramos-Vinolas, Marcel Granollers i Marc Lopez.

"Kada smo svi zdravi i u dobroj formi, mi smo jedan od najjačih timova svijeta i možemo da pobijedimo svakog protivnika. Španija je izuzetno jak tim, ima na raspolaganju dosta sjajnih igrača. Domaća publika će svakako da uživa u vrhunskom tenisu. Daćemo sve od sebe da Srbiji donesemo novu pobjedu i slavlje", rekao je Zimonjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije