Đoković sredio Berdycha i osigurao broj jedan

Treći put u svojoj karijeri

Đoković sredio Berdycha i osigurao broj jedan

Novak Đoković je nastavio svoju veliku seriju ove sezone u dvorani. U trećem kolu grupne faze završnog turnira u Londonu, Novak je savladao Tomasa Berdycha 6-2, 6-2 osiguravši prvo mjesto na ATP rang listi na kraju ove godine.

I to je ono najvažnije kada je u pitanju ovaj meč kojim je također Novak potvrdio prvo mjesto u grupi. Ukupno, bio je to još jedan brzi meč koji nije trajao više od 70 minuta. Setovi kao da su iskopirani. Đoković je poveo vrlo brzo 4-0, nakon čega prvi gem uzima Berdych iako je i tu Novak imao 0:30. Imao je Berdych 15:30 na servis Đokovića u sljedećem gemu, ali to je bilo sve. Do kraja sta koji je trajao 32 minute, Čeh je dohvatio još jedan gem. U drugom setu ista stvar, Đoković je krenuo sa 4:0, propustio je jednu loptu za 5:0, a onda je uspio Berych osvojiti svoja dva servis gema, ali nije bilo šanse da izbjegne poraz.

Treći put u karijeri Novak Đoković će na kraju biti najbolji teniser svijeta, predhodno je to ostvario 2011. i 2012. godine. Tri puta je najbolji bio i Nadal, dok vladavine velike trojke od 2003. godine potvrđuje Roger Federer.

Grupa A:
Novak Đoković (Srb) - Tomas Berdych (Češ) 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.