Đoković sve bliže novoj tituli u Torontu

Novak u finalu

Đoković sve bliže novoj tituli u Torontu

E. Škorić

Novak Đoković lako je došao do finala ATP turnira iz Masters serije 1000 u Torontu.

U posljednjoj provjeri pred Olimpijske igre u Rio de Janeiru Novak je odmjerio snage s Gaelom Monfilsom i na kraju stigao do pobjede sa 6:3, 6:2.

Kako je Francuz igrao dobro u posljednje vrijeme, što je pokazao pobjedom nad domaćim teniserom Milošem Raonićem u četvrtfinalu, očekivalo se da će pružiti malo jači otpor prvom igraču svijeta, no nije uspio.

Ovo je Novaku bila 12. pobjeda nad Monfilsom u toliko odigranih susreta, a u finalu će večeras igrati protiv Keija Nishikorija, koji je ranije pobijedio Stana Wawrinku.

Ovo je drugo vezano finale za Novaka u Torontu, a prošle godine pobijedio ga je Andy Murray. Đoković se nada četvrtoj tituli u petom finalu, dok će Nishikoriju to biti prvo finale u Kanadi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi