Đoković: Tenis mi nije prioritet, bitno je da sam sretan

Novak nakon eliminacije iz Pariza

Đoković: Tenis mi nije prioritet, bitno je da sam sretan

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je sinoć od Marina Čilića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu rezultatom 2:0.

Novak je na taj način dopustio Andyju Murrayju da eventualnim odlaskom u finale ovog turnira dođe do mjesta broj 1. na ATP listi. Ipak, Srbijanca to ne brine mnogo, jer poručuje da mu tenis više nije prioritet te da je samo bitno da je sretan.

"Prioriteti? Postoji razlika između životnih i teniskih. Tenis mi nije sve u životu, prioritet mi je da sam sretan, da imam mir, da sam ispunjen radošću, srećom i ljubavlju najbližih. Poslije toga ide tenis, koji sačinjava veći dio mog života, nešto što me veseli i dokle god imam inspiraciju da igram tenis i dok pratim tok tura, biću tu gde jesam", rekao je Đoković pa dodao:

"Svjestan sam da kada sam u ovoj privilegovanoj poziciji na broju 1, da drugi igrači provode mnogo vremena da analiziraju moju igri i način kako da me pobjede. To je nezahvalna pozicija sa te strane, pošto su svi dodatno motivisani. Ono što mi preostaje je da gledam naprijed, ono što se dogodilo moram da prihvatim i iz poraza da izvučem pouke".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti