Đoković u dva seta sredio Murraya i plasirao se u finale

Polufinale ATP turnira u Pekingu

Đoković u dva seta sredio Murraya i plasirao se u finale

Novak Đoković je poprilično lako savladao Andyja Murraya rezultatom 2:0 u setovima i tako izborio plasman u finale ATP-a u Pekingu. 

Prvi teniser svijeta i prvi nosilac na turniru, Đoković, protiv Murraya je odigrao dobru partiju i ostvario pobjedu za sat i 38 minuta igre. U prvom setu je srbijanski teniser slavio sa 6:3, nakon što je break odluke napravio kod rezultata 4:3 na Andyjev servis za izjednačenje. 

U drugom setu, Đoković na startu pravi break kojeg kasnije potvrđuje i dolazi do 2:0, oba puta bez izgubljenog poena. Murray se uspio vratiti breakom za 3:3 i osvojiti sedmi gem u drugom setu, ali je do kraja Đoković uspio doći do pobjede u dva seta. Presudio je break za 5:4 i onda sjajan servis Đokovića kojim je ovaj meč riješio u svoju korist.

Đoković u finalu očekuje pobjednika duela između Tomasa Berdycha i senzacije turnira Martina Klizana.

ATP Peking, 1/2 finale

Đoković - Murray 2:0 (6-3, 6-4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.