Đoković u osmini finala: Seppi pružio sjajan otpor
FOTO: EPA

Najbolji svjetski teniser sigurno korača prema tituli

Đoković u osmini finala: Seppi pružio sjajan otpor

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser i najveći favorit za osvajanje US Opena, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala posljednjeg Grand Slama sezone.

U 3. kolu US Opena Đoković je s makimalnih 3:0 savladao Italijana Andreasa Seppija (6:3, 7:5, 7:5) koji je bez obzira na konačan rezultat pružio i više nego solidan otpor srbijanskom teniseru.

Prvi break u meču viđen je već u trećem gemu prvog seta kada je Seppi oduzeo servis Đokoviću. No, već u narednom gemu Đoković uzvraća da bi u finišu prvog seta, odnosno u osmom gemu ponovo napravio break, kojeg je potvrdio u devetom gemu za prednost 1:0.

U drugom setu do 11. gema nije bilo break prilika, no onda je Đoković "namirisao krv" i treću break priliku koristi za vodstvo 6:5. Na svom servisu najbolji svjetski teniser nije imao većih problema i poveo je sa 2:0.

Na otvaranju treće seta, tačnije u trećem gemu novi break srbijanskog tenisera. No, već u narednom gemu Seppi je mogao uzvratiti, imao je 0:40, ali Đoković se kao i mnogo puta do sada uspio vratiti i poveo je sa 3:1. Pri rezultatu 5:4 Đoković je servirao za meč, a Seppi se posljednjim atomima snage uspio vratiti u igru.

Ali, Novak ne bi bio Novak kada već u narednom gemu protivniku ne bi oduzeo svaku nadu. Tako je bilo i večeras, Seppi se vratio, a već u narednom gemu Đoković pravi break. Drugu priliku nije propustio, iako je Seppi ponovo imao dvije break lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.