Đoković u polufinalu Madrida

Rutinska pobjeda najboljeg tenisera svijeta

Đoković u polufinalu Madrida

Novak Đoković posljednji je polufinalista turnira u Madridu. Prvi reket svijeta večeras je savladao Kanađanina Miloša Raonića (6:3, 6:4), pa će se u borbi za finale sastati sa Japancem Keijem Nishikorijem, koji je nešto ranije eliminisao Nicka Kyrgiosa.

Teniseri su bili sigurni na svoj servis sve do šestog gema kada prvi reket svijeta koristi prvu brejk loptu i dolazi do vodstva od 4:2. Ubrzo je Đoković i potvrdio stečenu prednost, a potom mirno priveo dionicu kraju.

Velika borba viđena je na startu drugog seta. Novak je agresivnom igrom došao do dvije uzastopne brejk šanse, ali ih nije iskoristio. Raonić se na trenutak vratio sa dva uzastopna poena, međutim, Đoković ipak koristi četvrtu ukazanu šansu i po drugi put u meču oduzima servis Raoniću.

U narednom gemu Kanađanin je mogao da se vrati u igru, ali u odlučujućim momentima nije bio na visini zadatke te je dozvolio rivalu da se rezultatski odlijepi.

Raonić je u nastavku prilično dobro parirao Novaku, međutim, nedovoljno kako bi ugrozio servis rivala.

Podsjetimo i to da drugi polufinalni par čine Andy Murray i Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije