Đoković u polufinalu US Opena

Pao i Francuz

Đoković u polufinalu US Opena

Najbolji teniser svijeta srušio je još jednu prepreku na putu ka odbrani trofeja na US Openu.

Đoković je noćas došao do plasmana u polufinale turnira, nakon što mu je Francuz Jo-Wilfried Tsonga predao meč pri vodstvu od 2:0 (6:3, 6:2).

Novak je u potpunosti nadigrao 11. igrača na ATP listi. Četiri brejka uspio je da napravi Novak u tom periodu igre, dok je protivniku dopustio samo jedan.

Za sat i 22 minuta igre Nole je uspio da upiše 18 vinera i 12 neiznuđenih grešaka, dok je Francuz zabilježio sedam vinera manje i čak 37 neiznuđenih grešaka.

Bila je ovo 16. pobjeda Novaka u do sad 22 odigrana meča sa francuskim teniserom.

Naredni protivnik Đokovića je Gael Monfils, koji je ranije ubjedljivo savladao Lucasa Pouillea.

Danas će na teren izaći i drugi teniser svijeta, Britanac Andy Murray. On će od 19.30 časova rekete ukrstiti sa Japancem Keijem Nishikorijem. 

Posljednji četvrtfinalni par čine Argentinac Juan Martin del Potro i Švajcarac Stan Wawrinka, a njihov duel na programu je u noći sa srijede na četvrtak (02.30h).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi