Đoković uspješno započeo odbranu titule

Pobjeda u tri seta

Đoković uspješno započeo odbranu titule

Novak Đoković na najbolji mogući način započeo je odbranu titule na Wimbledonu.

Najbolji teniser svijeta na startu turnira nije imao većih problema sa domaćim igračem Jamesom Wardom, pa je upisao ubjedljivu pobjedu u tri seta (6:0, 7:6, 6:4).

Prvi set riješen je za samo 28 minuta igre. Đoković je iskoristio tri od četiri brejk lopte, a rivalu nije prepustio niti jedan gem. Ward je takođe imao četiri šanse za oduzimanje servisa, ali niti jednu nije realizovao.

U drugom setu prvi reket svijeta imao je prednost od 3:0 i činilo se u tim trenucima da će iskusno privesti dionicu kraju. Međutim, Đoković je morao dobro da se namuči kako bi i drugu dionicu riješio u svoju korist. Ward je vratio brejk u petom gemu, a kasnije se izborio za taj-brejk. Đoković je tada pokazao kvalitet i iskustvo te je ovaj period dobio sa 7:3.

Novak je daleko bolju igru pružio u trećem setu. Uspio je najbolji teniser svijeta u trećem gemu da oduzme servis Britancu i potom mirno privede susret kraju.

U narednoj rundi takmičenja Novaka očekuje duel sa Francuzom Adrianom Mannarinom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi