Đoković: Uvijek je poseban izazov igrati protiv Murrayja

Đoković i Murray u finalu Mastersa u Parizu

Đoković: Uvijek je poseban izazov igrati protiv Murrayja

E. Čaušević

Novak Đoković sutra će u finalu Mastersa u Parizu snage odmjeriti protiv Andyja Murrayja.

Đoković je večeras u polufinalnom meču bio bolji od Stana Wawrinke sa 2:1 u setovima. Novak je nakon meča kazao da je i u drugom setu bio blizu pobjede, ali mu je treći set najbolji koji je odigrao na turniru.

"Odigrali smo samo nekoliko izjednačenih gemovo iako sam izgubio drugi set. Imao sam nekoliko šansi da u drugom setu završim priču, ali nisam uspio. Svaka čast Stanu na igri u drugom setu jer je dobio pet gemova zaredom", rekao je Novak.

Prvi reket svijeta sutra će u finalu igrati protiv starog rivala Andyja Murrayja. Ovaj dvojac do sada je odigrao 29 mečeva, a Đoković je slavio u njih 20.

"Duel protiv Andyja je uvijek poseban izazov jer postoji dugogodišnje rivalstvo među nama. Odigrao sam dosta dobrih mečeva protiv njega i nadam se da će i sutra biti tako. Uvijek guramo jedan drugog do krajnjih granica i siguran sam da će tako biti i sutra", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti