Đoković: Uvijek se rado vratim u Miami
Foto: EPA

Stigao do nove titule

Đoković: Uvijek se rado vratim u Miami

E. Škorić

Prvi teniser svijeta Novak Đoković danas je u Miamiju stigao do 28. masters titule u karijeri.

Đoković je u finalnom meču sa 6:3, 6:3 savladao Japanca Keija Nishikorija i na taj način je oborio mnoge rekorde, a između ostalog postao je i najbogatiji teniser.

"Imam posebnu povezanost sa ovim turnirom. U Miamiju sam 2007. godine osvojio svoju prvu veliku titulu, to je bila odskočna daska u mojoj karijeri i zbog toga volim ovde da se vratim. Nadam se da će se naša ljubav nastaviti narednih godina i da ću osvajati još titula", poručio je Đoković, kome je na pobjedi čestitao i Nishikori.

"Nadam se da ću ga pobijediti sljedeći put. Uvijek je teško protiv Novaka, to je veliki izazov za mene. Nadam se da ću osvojiti Masters sljedeći put", rekao je šesti teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi