Đoković: Uživam na terenu

Srbijanac iskren

Đoković: Uživam na terenu

Sa maksimalnim učinkom Novak Đoković se plasirao u polufinale završnog Mastersa u Londonu.

Poslije trijumfa nad Dominicom Thiemom i Milošem Raonićem, drugi reket svijeta slavio je i protiv Davida Goffina (6:1, 6:2). 

"Ovo je bilo moje najbolje izdanje u prethodnih nekoliko dana. Podigao sam nivo igre i to je svakako dobar znak. Nemam pritisak, došao sam da igram i uživam na jednom od najvećih turnira na svijetu", rekao je Đoković i potom pohvalio Belgijanca:

"Goffinu nije bilo lako da se prilagodi nakon što je 'uskočio' umjesto Monfilsa. Igrao je svoj najbolji tenis i ja mu želim puno sreće u nastavku karijere. On je odličan teniser", dodao je Đoković.

Novak će u polufinalu turnira igrati sa drugoplasiranim iz grupe 'John McEnroe', u kojoj igraju Andy Murray, Kei Nishikori, Stan Wawrinka i Marin Čilić.

Nagradni fond turnira u Londonu iznosi 7,5 miliona dolara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi