Đoković velikim preokretom do pobjede protiv Andersona

Od 0:2 do 3:2

Đoković velikim preokretom do pobjede protiv Andersona

Novak Đoković je velikim preokretom uspio savladati Kevina Andersona i plasirati se u četvrtfinale Wimbledona. 

Iako je Južnoafrikanac imao vodstvo od 2:0 u setovima, Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji igrač svijeta i uspio se izvući iz naizgled bezizlazne situacije. Nakon što su jučer odigrana četiri seta, odlučujući peti set odigran je danas, a u njemu je srbijanski teniser slavio sa 7:5.

Anderson je uvodna dva seta osvojio na identičan način. Oba puta nakon tie breaka, i to oba puta je u njemu slavio sa 8:6. Nakon toga je uslijedio set koji je trajao samo 25 minuta, a furiozni Novak ga je u svoju korist riješio sa 6:1 i nagovijestio veliki povratak u meč.

U četvrtom setu je Đoković imao nešto teži posao, ali mu je jedan brejk bio dovoljan da izjednači rezultat na 2:2. Meč je nakon toga prekinut zbog mraka, a njegov nastavak je zakazan za danas.

Odgoda je mnogo više prijala Kevinu Andersonu, koji je imao dosta vremena da se pribere za razliku od Novaka Đokovića koji je bio u punom naletu. Peti set je bio u egalu sve do jedanaestog gema, kada je Novak Đoković napravio odlučujući brejk. Kasnije je sigurnim servisom potvrdio pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Tamo će se najbolji svjetski teniser i prvi nosioc turnira sastati sa Hrvatom Marinom Ćilićem, koji je sa 3:1 bio bolji od Kudle.

Wimbledon, 1/8 finala:

Đoković - Anderson 3:2 (6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.