Đoković: Veoma dobra pobjeda, zadovoljan sam

Novak Đoković nakon trijumfa protiv Pospišila

Đoković: Veoma dobra pobjeda, zadovoljan sam

D. Rakanović

Novak Đoković bio je zadovoljan nakon trijumfa protiv Vaseka Pospišila na ATP turniru u Eastbourneu. 

Đoković se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Eastbourneu nakon što je savladao kanadskog tenisera Vaseka Pospišila sa 6:4, 6:3. 

"U posljednjih nekoliko dana sam dobro trenirao sa dobrim igračima, koji imaju drugačiji stil igre. Dobro sam se osjećao na terenu, imajući u vidu da je ovo bio prvi meč na travi. Igrao sam protiv tenisera koji dobro igra na travi. Ovo je bila veoma, veoma dobra pobjeda, zadovoljan sam", rekao je Đoković i dodao: 

"Želim da se pripremim za mečeve, psihički, fizički, taktički, na svaki način. Kretanje na travnatoj podlozi je drugačije od kretanja na šljaci ili tvrdoj podlozi", rekao je Đoković.  

Đokoviću će na Wimbledonu trener biti Andre Agassi. On je rekao da se sa Amerikancem čuje svakodnevno, pošto žele da se dobro upoznaju.

"On mi govori šta misli i želi da i ja sa njim podijelim ono što osjećam i kako vidim neke stvari. Želimo da se upoznamo, da jedan drugome otkrijemo kako vidimo tenis, život i kakva su naša mišljenja i analize mečeva", rekao je Đoković.

Đoković će u četvrfinalu igrati protiv američkog tenisera Donalda Younga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti