Đoković: Vidi se da sam malo zakasnio u Rim
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Belluccijem

Đoković: Vidi se da sam malo zakasnio u Rim

Srbijanski teniser Novak Đoković je u osmini finala Mastersa u Rimu uz dosta poteškoće savladao Thomaza Belluccija sa 2:1 u setovima.

Đoković je prvi set izgubio sa 6:0, što nije doživio pune tri i po godine, ali je potom zaigrao mnogo bolje.

"Vidi se da sam malo zakasnio u Rim. Nisam imao mnogo vremena za trening u ovim uslovima, jer sam kasno došao iz Madrida. U prva dva meča na ovom turniru nisam igrao onako dobro koliko sam se nadao. Za pobjedu nad Belluccijem ključan je bio prvi gem drugog seta, kada sam osjetio da se stvari mijenjaju u svoju korist. Od tog momenta sam zaigrao taktički drugačije i na kraju se samo pobjeda računa", rekao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta će se u četvrtfinalu sastati sa Rafaelom Nadalom, što će biti još jedan teniski klasik.

"Čeka me veliki izazov. Protiv Rafe sam na ovom turniru igrao već pet puta i znam šta me očekuje. Gledao sam ga protiv Kyrgiosa i nadam se da ću naredni meč početi mnogo bolje nego protiv Belluccija", zaključio je Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi