Đoković: Zadovoljan sam igrom, a najviše servisom

Srbijanski teniser nakon meča sa Vinolasom

Đoković: Zadovoljan sam igrom, a najviše servisom

D. Vejo

Drugi reket svijeta Novak Đoković savladao je danas u prvom meču četvrtfinala Davis Cupa Španca Alberta Ramosa-Vinolasa (3:0), te tako Srbiji donio prednost. 

Za Đokovića, ovo je bio prvi meč poslije nastupa u Indian Wellsu i problema sa povredom. Nakon istog, on je kazao da mu je drago što se na velika vrata vratio na teren.

"Prije svega mi je veliko zadovoljstvo igrati pred domaćim navijačima, svakako da to mnogo znači i da je veliki vjetar u leđa. Smatram da će ovaj prvi poen donijeti mnogo samopouzdanja ostalim članovima ekipe. Igrom sam dosta zadovoljan, a najviše servisom. Vinolas je takav igrač ako mu dozvolite prostor, on će to iskoristiti i dobiti vas. Ipak, to sam neutralisao i zasluženo slavio", rekao je Đoković.

Njegovim stopama, krenuo je i Viktor Troicki koji je u drugom susretu savladao Pabla Carrena Bustu rezultatom 3:0, pa tako Srbija nakon prvog dana takmičenja vodi sa 2:0.

U doubleu, sutra se od 16 sati sastaju selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, dok će tim Španije činiti Marc Lopez i Jaume Munar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi