Đoković: Zadovoljan sam nastupom jer sam imao težak žrijeb

Novak nakon pobjede protiv Verdasca

Đoković: Zadovoljan sam nastupom jer sam imao težak žrijeb

Srbijanski teniser Novak Đoković jutros je u prvom kolu Australian Opena slavio pobjedu protiv španskog tenisera Fernanda Ferdasca sa 3:0 u setovima.

Đoković je nedavno u Dohi imao velikih problema protiv Španca, ali danas je ipak pokazao kvalitet i Verdasco nije imao šansi u ovom meču. Drugi teniser svijeta poručio je nakon meča da je zadovoljan svojim nastupom obzirom da je imao veoma težak žrijeb.

"Počeo sam dobro. Odigrao sam sjajano prvi i treći set. U drugom je bilo dosta neiznuđenih grešaka na obje strane. Kockao sam se jer sam mu dopustio dvije ili tri šanse za brejk. Znao sam da će drugi set biti ključan jer mu nisam htio dati krila da lopticu počne udarati kao što zna", rekao je Đoković pa nastavio:

"Nisam sretan što sam izgubio servis dva ili tri puta u setu i bio sam blizu gubitka seta. Ipak, zadovoljan sam svojom igrom u prvom kolu, obzirom da sam imao jedan od najtežih žrijebova na startu turnira i obzirom na njegovu formu u Dohi. Generalno sam zadovoljan nastupom", rekao je Novak.

Podsjetimo da će Đoković u drugom kolu igrati protiv Denisa Istomina u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi