Đoković završio sezonu

Srbijanski teniser pravi pauzu zbog povrede

Đoković završio sezonu

D. Rakanović

Srbijanski teniser Novak Đoković odlučio je završiti sezonu zbog povrede lakta. 

Đoković je na Wimbledonu u četvrfinalnom duelu protiv Berdicha predao meč zbog ovog problema, koji ga kako je kazao mučio godinu i po. 

"Nažalost, ovo je odluka koju sam morao da donesem. Wimbledon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao, koji je rastao, eskalirao. KonsuLtovao sam se sa mnogim specijalistima i saglasio da mi je potreban odmor zbog povrede koja se pogoršavala posljednjih mjeseci", rekao je Đoković i dodao: 

"Ovo je tip povrede za koju ništa ne može da pomogne momentalno. Moraš dozvoliti da se sve dešava prirodnim putem. Iskoristiću ovo vrijeme da se oporavim koristeći drugačije metode rehabilitacije kako bih se vratio na teren što je prije moguće. Proći će nekoliko mjeseci bez upotrebe reketa, a onda se nadam da ću moći da treniram".

Đoković je istakao da ima dovoljno vremena da se potpuno izliječi do početka 2018. pa je najavio da će sigurno igrati već prve nedjelje naredne sezone, ali još uvijek ne zna na kom turniru.

On je istakao i da će slijedeće mjesece iskoristiti da provodi više vremena sa svojom porodicom, jer za oko mjesec dana očekuje drugo dijete. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi