Đoković: Želim da očuvam tijelo i produžim karijeru

Zanimljiv intervju

Đoković: Želim da očuvam tijelo i produžim karijeru

Novak Đoković dao je zanimljiv intervju za "Večernje novosti", u kojem se, između ostalog, osvrnuo na nešto slabije rezultate u posljednjih nekoliko mjeseci.

Najbolji srbijanski teniser istakao je da nikako ne može biti zadovoljan startom sezone, ali da mu je nešto duži odmor između turnira dobro prijao. 

"Odlično mi je bilo. Provodio sam vrijeme najkvalitetnije moguće, i to tako što sam više bio sa svojim sinom i suprugom. Uživao sam, zaista. Malo mi jeste bilo neobično, ali lako se naviknete na dobre stvari", rekao je Đoković.

Govorio je još o svom timu, ishrani, planovima za budućnost...

"Zadovoljan sam kako moj tim sada izgleda. Vemić i Vajda se smjenjuju na turnirima. Dogovor je da Marijan bude sa mnom na šljaci i na Grand Slamovima, a da Dušan putuje na većinu takmičenja na tvrdoj podlozi. Naravno, taj plan je podložan promjenama", izjavio je Novak.

Istakao je da mu smeta to što javnost previše pažnje posvećuje njegovoj ishrani.

"Mislim da postoji mnogo zanimljivijih i važnijih tema nego što je to moja ishrana. Stil života mi je takav da možda ne idem u crkvu onoliko koliko bih to želio, jer stalno putujem po svijetu, ali kada god sam u prilici to činim", rekao je drugi reket svijeta.

Na pitanje da li ćemo ga gledati na OI u Tokyju 2020. godine, Đoković je odgovorio:

"Nije nemoguće da me vidite u Tokyju. Zdravlje mi je na prvom mjestu, želim da očuvam tijelo i snagu što duže i produžim karijeru, pa samim tim i da igram 2020. Upravo je u tome i recept, u ravnoteži. Morate da slušate svoje tijelo, pronađete pravu mjeru između treninga, mečeva i onog što u tom trenutku možete", zaključio je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi