Đoković: Želim novi trofej u Monte Carlu

Đoković: Želim novi trofej u Monte Carlu

Novak Đoković s dosta optimizma stigao je u Monte Carlo gdje je danas počeo Masters turnir, a Novak brani naslov prvaka osvojen prošle godine.

"Osjećam se dobro i jedva čekam početak turnira. Jasno mi je da neće biti lakih mečeva. Ovo je jedno od najjačih takmičenja na svijetu, vidjećemo kako će sve na kraju ispasti", kaže Đoković, koji se osvrnuo i na prošlogodišnji turnir.

"Bio je to izvanredan turnir. Moja prva titula u ovom gradu, i to u meču protiv Nadala koji je osvojio osam uzastopnih titula. Poseban trenutak koji mi dosta znači. Nadam se da ću i sada osvojiti titulu, ali vrlo dobro znam koliko je to teško učiniti".

Novak Đoković u Monte Carlo dolazi nakon sjajnih nastupa na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiju gdje je osvojio turnire. Posebno je dobar nastup imao u finalu Miamija gdje je potpuno razbio Rafaela Nadala.

"Pobjeda u Indian Wellsu mi je mnogo pomogla, jer prije toga nisam osvojio titulu u ovoj godini. Potom se desio Miami, gdje sam igrao zaista dobro, uključujući i ono super finale sa Rafom". 

"Čeka nas dugačka nedjelja, ovo je prvi turnir na šljaci u 2014, ali ja sam spreman", rekao je Novak Đoković koji je slobodan u prvom kolu, a u drugom igra protiv Alberta Montanesa ili Benoita Pairea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.