Đokovića preokretom protiv Čilića za plasman u četvrtfinale
Foto: EPA.eu

Indian Wells, osmina finala

Đokovića preokretom protiv Čilića za plasman u četvrtfinale

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indian Wellsu. Đoković je nakon skoro dva sata borbe preokretom savladao Čilića sa 1:6, 6:2, 6:3.

Drugi teniser svijeta i pored slabog starta protiv Marina Čilića uspio je meč riješiti u svoju korist, a u četvrtfinalu prestižnog turnira u Kaliforniji igrati će protiv Benneteaua, koji je savladao Lopeza sa 2:0.

Đoković je tako upisao osmu pobjedu u isto toliko međusobnih duela sa hrvatski teniserom. 

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti eliminaciju Stanislasa Wawrinke od kojeg je bolji u tri seta bio Anderson, dok je Roger Federer opravdao ulogu favorita u susretu sa Haasom. Švicarac je slavio sa 2:0 u setovima, a oba seta riješio je rezultatom 6:4 u svoju korist.

Indian Wells, osmina finala, rezultati:
Gulbis – Bautista 2:1 (7:6 (7:1), 4:6, 6:2)
Wawrinka – Anderson 1:2 (6:7 (1:7), 6:4, 1:6)
Verdasco – Isner 1:2 (6:7 (3:7), 6:3, 3:6)
Haas - Federer 0:2 (4:6, 4:6)
Lopez – Benneteau 0:2 (3:6, 6:7 (4:7))
Čilić – Đoković 1:2 (6:1, 2:6, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.