Đokoviću 20. pobjeda nad Nadalom i 33. Masters finale
Foto: EPA

Monte Carlo

Đokoviću 20. pobjeda nad Nadalom i 33. Masters finale

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Monte Carlu.

Đoković je stigao do jubilarne 20. pobjede nad Nadalom, a ovo im je bio prvi meč nakon skoro godinu dana i finala Roland Garrosa.

Novak je stigao danas do 33. Masters finala, gdje ga čeka Tomaš Berdych, koji je bio bolji od Gaela Monfilsa.

Na samom početku meča Nadal pravi brejk, no u četvrtom gemu Novak je uzvratio pa je izjednačio na 2:2. U osmom gemu drugi brejk za srbijanskog tenisera, koji je stigao do 5:3, a potom mirno odservirao za prednost 1:0 u setovima.

U drugom setu nije bilo promjena do sedmog gema, kada Novak pravi brejk poslije velike borbe i stiže do 4:3 vodstva. Nije imao problema u osmom gemu kojeg je servirao, pa je stigao do 5:3 i na kraju novim brejkom do pobjede.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.