Oproštaj od Rija na startu: Bašić nemoćan protiv Monaca

Bh. teniser poražen u dva seta

Oproštaj od Rija na startu: Bašić nemoćan protiv Monaca

E. Škorić

Bosna i Hercegovina ostala je bez još jednog predstavnika na početku Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Naš teniser Mirza Bašić nije imao skoro nikakve šanse protiv iskusnog Argentinca Juana Monaca, koji je slavio sa 6:2, 6:2 za sat vremena igre.

Na otvaranju meča, uz samo jedan izgubljen poen, Monaco pravi brejk i dolazi do 2:0 uz, jasno, potvrđen brejk. U petom gemu druga brejk-šansa za Monaca i drugi brejk. Prvi set je 108. igrač svijeta dobio sa 6:2, a na isti način je okončao i drugi set.

Mirza ne koristi dvije brejk-šanse u drugom gemu drugog seta, kada je možda mogao da se vrati u meč, a već u sljedećem gemu Monaco oduzima prednost servisa bh. teniseru i ubrzo stiže do 3:1. Naš teniser nije pronašao svoju igru, Monaco je dominirao i lako stigao do pobjede.

Argentinac u drugom kolu čeka pobjednika duela Andy Murray - Viktor Troicki.

Teniski turnir OI Rio de Janeiro, 1. kolo:

Juan Monaco (Arg, 108) - Mirza Bašić  (BiH, 154) 6:2, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi