Ostapenko: Kao da sanjam

Osvojila Roland Garros

Ostapenko: Kao da sanjam

E. Škorić

Mlada teniserka Jelena Ostapenko iznenadila je mnoge i stigla do svoje prve titule i to ni manje, ni više nego na Roland Garrsu.

Ostapenko je protiv Simone Halep izgubila prvi set u finalu French Opena, u drugom setu je gubila 3:0, a onda je napravila nevjerovatan preokret.

"Ne mogu da vjerujem da sam sa 20 godina osvojila Roland Garros. Obožavam ovdje igrati, ovo je divno.  Stvarno sam sretna, nemam riječi, ovo je bio moj san", kazala je Ostapenko nakon meča, pa je dodala:

"Znala sam da je Simona sjajna teniserka i ona je igrala odlično. No, trudila sam da ostanem agresivna, iako sam promašivala. U par odlučujućih gemova sve je išlo na moju stranu. Borila sam se u svakom poenu.  Stvarnost je bolja od snova, ali nikako ne mogu da povjeruejm da sam osvojila RG. Volim ovdje igrati, uživala sam".

Ovom pobedom Ostapenko je postala prva letonska teniserka koja je osvojila Grend slem u pojedinačnoj konkurenciji. Dvadesetogodišnja igračica nije postala najmlađa teniserka koja je uspjela da osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske, s obzirom da je Monika Seleš to uspela sa samo 16 godina 1990. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi