Osvajač juniorskog Grand Slama namještao mečeve

Optužen Oliver Anderson

Osvajač juniorskog Grand Slama namještao mečeve

E. Škorić

Osvajač juniorskog Australian Opena Oliver Anderson navodno je umiješan u namještanje mečeva.

Pred prvi Grand Slam u 2017. godini, pojavila se informacija koju je objavila australijska policija, a koja kaže kako je 18-godišnji juniorski prvak Otvorenog prvenstva Australije učestvovao u namještanje mečeva.

"U ovom trenutku, namještanje mečeva je najbrže rastući organizovani kriminal u svijetu", kazao je član policije u Vitoriji.

Australian Open počinje 16. januara, a organizatori u Melbourneu žele da urade sve kako bi spriječili eventualno namještanje mečeva.

“Prva reakcija je bila razočaranje, da budem iskrena. Konstantno vodimo bitku i mislila sam da je poruka poslata. Realni smo, moramo da nastavimo i pojačaćemo edukaciju naših igrača. Imamo nultu toleranciju prema nameštanju, to je naša mantra”, rekla je šefica Unije nacionalnog integriteta u sportu En West.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi