Otvaraju Tomislav Brkić i Radu Albot

Prvog dana dvoboja BiH - Moldavija

Otvaraju Tomislav Brkić i Radu Albot

M. Maksimović

U Mostaru je sve spremno za prvi nastup Davis Cup reprezentacije BiH. Četvrtu godinu zaredom igramo drugo kolo ii grupe, cilj je proći u narednu rundu, pobjediti Moldaviju.

Selektori su prijavili igrače, a onda je na red došao žrijeb. Najbolje rangiranom Moldavcu, Radu Albotu (220.) suprostaviti će Ljubušak Tomislav Brkić (415.), nominalno naš treći reket. Brkić je dobio priliku jer je Aldin Šetkić lakše povrijeđen.

 

Brkić je posljednji meč u singlu igrao protiv Marcela Ilhana u Turskoj, ukupno ima tri u Davis Cupu. Protiv Abota lovi prvu pojedinačnu pobjedu u Davis Cupu. Albot u Davisu Cupu ima omjer 24-13, 15-6 u singlu, 6-2 na zemlji. Brkić i Albot su do sada igrali dva puta, oba puta na tvrdoj podlozi, Moldavac vodi 2:0. 

 

Ako je Albot favorit u meču sa Brkićem, onda je to Damir Džumhur u duelu sa Maximom Dubarencom. Damir je odigrao u Davis Cupu sedam mečeva do sada. šest u singlu. Prva dva su bila na zemlji, protiv Estonca Ivanova odnosno Portugalca Souse, oba je dobio.

 

Podloga je dosta spora, a to bi trebalo odgovarati Džumhuru. Maxim Dubarenco nije u lošoj formi, igrao je Futuresima po Ukrajini većinom na tvrdoj podlozi. Posljednji meč na zemlji, Dubarenco je odigrao u devetom mjesecu prošle godine u Rumuniji. U meču protiv Mađarske, Dubarenco je osvojio treći bod u petom meču, pobjednički. U Davis Cupu se nije previše naigrao, tek šest mečeva je odigrao, prvi protiv Latvije 2009.godine. 

 

 

BiH - Moldavija 

Tomislav Brkić - Radu Albot 

Damir Džumhur - Maxim Dubarenco 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.